Į pradžią / Privatumo politika

Privatumo politika

BENDROJI INFORMACIJA

Ši privatumo politika nustato UAB „Vision Express“, juridinio asmens kodas 111528911, buveinės adresas Ulonų g. 5, Vilnius, elektroninio pašto adresas info@lensor.lt (toliau – Valdytojas), vykdomo interneto svetainės www.lensor.lt lankytojų ir kitų duomenų subjektų asmens duomenų tvarkymo sąlygas, su asmens duomenų tvarkymu susijusių duomenų subjektų teisių įgyvendinimo tvarką.

Valdytojas gali bet kuriuo metu peržiūrėti ir pakeisti privatumo politiką, todėl rekomenduojame periodiškai patikrinti, ar esate susipažinę su aktualia privatumo politikos redakcija. Aktualios privatumo politikos redakcijos paskelbimo data yra nurodyta viršutinėje šio interneto puslapio dalyje.

Interneto svetainės lankytojų asmens duomenys yra tvarkomi vadovaujantis galiojančiais teisės aktais ir užtikrinant tinkamas technines bei organizacines asmens duomenų apsaugos priemones.

Valdytojas jūsų pateiktus ar paties Valdytojo jūsų sutikimu surinktus asmens duomenis naudoja tik privatumo politikoje nurodytais tikslais. Jūsų asmens duomenys perduodami Valdytojo duomenų tvarkytojams, teikiantiems interneto svetainės talpinimo bei priežiūros paslaugas. Įstatymuose numatytais atvejais jūsų duomenys gali būti perduoti kompetentingoms valdžios institucijoms.

Interneto svetainėje yra nuorodų į Valdytojui nepriklausančias interneto svetaines. Valdytojas nėra atsakingas už šių svetainių taikomas privatumo politikas, todėl rekomenduojame būti aktyviems ir susipažinti su interneto svetainių, į kurias esate nukreipiami, privatumo politikomis.

SLAPUKŲ NAUDOJIMAS

Interneto svetainėje yra naudojami „slapukai“ (angl. cookies) – maži tekstiniai failai, išsaugomi Jūsų įrenginio (pavyzdžiui, kompiuterio, mobiliojo telefono, planšetės) naršyklėje, kai jūs naršote interneto svetainėje.

Interneto svetainėje naudojami slapukai mums yra reikalingi, kad galėtume:

  • užtikrinti tinkamą interneto svetainės veikimą;
  • užtikrinti optimalų interneto svetainės greitį ir saugumą;
  • sužinoti interneto svetainės ir atskirų jos puslapių, dalių lankomumą, analizuoti interneto svetainės lankytojų srautus (apsilankymo datą ir laiką, naudojamas naršykles, įrenginių rūšis ir jų ekrano dydžius) ir tokiu būdu nuolat tobulinti interneto svetainę, kad būtų geriau patenkinti jūsų poreikiai;
  • suteikti statistinę (lankytojų neidentifikuojančią), informaciją apie interneto svetainės lankytojus trečiosioms šalims (Google ir kt.).

Jūsų apsilankymo interneto svetainėje metu, į jūsų naudojamą įrenginį gali būti įrašomi šie slapukai:

Tiekėjas

Slapuko pavadinimas

Slapuko tipas

Galiojimo laikas

Funkcija

Lensor.lt

csrftoken

Funkciniai slapukai

1 metai

Saugumo slapukas, skirtas apsaugoti lankytoją nuo jo siunčiamų užklausų klastojimo.

Lensor.lt

cart_id

Funkciniai slapukai

48 val

Slapukas saugo pirkinių krepšelį

Lensor.lt

pt_

Statistikos slapukai

2,7 metai

Skirtas analizuoti lankytojų naršymą svetainėje ir identifikuoti paspaudimus svetainėje

Interneto svetainėje yra naudojami trečiųjų šalių (Facebook, Google+, Mailerlite, Tawk.to) įskiepiai, į kuriuos yra įdiegti ir slapukai. Informaciją apie trečiųjų šalių naudojamų slapukų funkcijas ir jų renkamus asmens duomenis galite rasti šių trečiųjų šalių privatumo / slapukų politikose: Google privatumo politikoje, Facebook slapukų politikoje, Mailerlite privatumo politikoje, Tawk.to privatumo politikoje.

Sužinoti, kokie konkretūs slapukai buvo įrašyti jums apsilankius interneto svetainėje, galite patikrinę savo naršyklės nustatymus. Jei naudojate Google Chrome naršyklę, informaciją apie įrašytus slapukus rasite paspaudę dešinėje adreso laukelio pusėje esantį mygtuką:

Lensor slapukai.png


Lankantis Valdytojo gerbėjų puslapyje, esančiame socialiniame tinkle Facebook, įrašomi slapukai

Valdytojas administruoja socialiniame tinkle Facebook esantį gerbėjų puslapį (toliau – Gerbėjų puslapis).

Jums apsilankius Gerbėjų puslapyje, socialinio tinklo Facebook administratorius į jūsų įrenginį įrašo slapukus, kurie renka asmens duomenis. Slapukai yra įrašomi tiek tuo atveju, jei esate registruotas socialinio tinklo Facebook vartotojas, tiek ir tuo atveju, jei neturite paskyros socialiniame tinkle Facebook. Valdytojas (UAB „Vision Express“) prie surinktų jūsų asmens duomenų prieigos neturi ir iš socialinio tinklo Facebook valdytojo gauna tik statistinę informaciją apie Gerbėjų puslapio lankomumą.

Siekdami gauti išsamesnę informaciją apie Gerbėjų puslapio administravimo tikslu tvarkomus jūsų asmens duomenis, susipažinkite su Facebook privatumo politika arba susisiekite su Facebook duomenų apsaugos pareigūnu.

Slapukus apriboti ar užblokuoti galite valdydami savo interneto naršyklės nustatymus. Jeigu norite, kad interneto svetainės jūsų įrenginyje netalpintų visiškai jokių slapukų, pritaikykite savo interneto naršyklės nustatymus taip, kad jums būtų pranešta prieš patalpinant bet kokį slapuką arba interneto naršyklė atmestų visus slapukus. Nustatymus turėsite atskirai pritaikyti kiekvienai kiekvieno įrenginio interneto naršyklei.

Uždraudę bet kokį slapukų naudojimą ar apriboję jų naudojimą, galite negauti norimų paslaugų arba negalėti naudotis interneto svetainės funkcionalumais.

Išsamesnę informaciją apie slapukus, jų veikimo principus ir nustatymus galite rasti interneto svetainėje http://www.allaboutcookies.org.

KOMUNIKACIJOS TIKSLU TVARKOMI ASMENS DUOMENYS

Tikslu atsakyti į jūsų pateiktą užklausą ir išsaugoti komunikacijos įrodymus (įgyvendindamas teisėtą interesą vykdyti efektyvią komunikaciją ir išvengti su asmenų aptarnavimu susijusių ginčų), Valdytojas tvarko šią jūsų pateiktą informaciją:

  • susisiekiant interneto svetainėje nurodytais elektroninio pašto adresais tvarkomas elektroninio pašto adresas, elektroninio laiško data, laikas ir susirašinėjimo su Valdytojo atstovu turinys;
  • siunčiant laišką interneto svetainėje nurodytu Valdytojo buveinės adresu tvarkomas siuntėjo vardas, pavardė, adresas, laiško gavimo data bei laiške nurodyta informacija;
  • susisiekiant per socialinių tinklų Facebook ar Instagram paskyras tvarkomas vartotojo vardas, pavardė ir susirašinėjimo su Valdytojo atstovu turinys.

Kartu su paklausimais pateikti asmens duomenys bei tolimesnis jūsų bei Valdytojo atstovo susirašinėjimas bus saugomas tiek, kiek tai bus reikalinga siekiant įvykdyti konkrečią užduotį bei užtikrinti Valdytojo teisių įgyvendinimą.

Paklausimą siunčiant per socialinio tinklo Facebook paskyrą, jūsų pateikti asmens duomenys gali būti atskleisti šio socialinio tinklo valdytojui ir kitiems asmenims, su kuriais socialinio tinklo Facebook valdytojas dalinasi asmens duomenimis. Siekdami gauti išsamesnę informaciją, susipažinkite su socialinio tinklo Facebook privatumo politika.

Jūsų teisės, susijusios su asmens duomenų tvarkymu, nurodytos Privatumo politikos skiltyje TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA.

REGISTRACIJOS ELEKTRONINĖJE PARDUOTUVĖJE TIKSLU TVARKOMI ASMENS DUOMENYS

Siekiant susikurti elektroninės parduotuvės paskyrą, Valdytojui turi būti nurodomas elektroninio pašto adresas, vardas, pavardė, telefono numeris, šalis kurioje gyvenate. Nenurodę šių asmens duomenų, negalėsite susikurti elektroninės parduotuvės paskyros ir apsipirkti elektroninėje parduotuvėje. Šių asmens duomenų teisinis pagrindas - siekis įvykdyti sutartį dėl elektroninės parduotuvės paskyros sukūrimo.

Esant jūsų sutikimui, Valdytojas taip pat tvarkys šiuos registracijos metu nurodytus arba po registracijos pateiktus duomenis: pristatymo adresą, miestą, pašto kodą. Šių asmens duomenų pateikti nėra privaloma, elektroninės parduotuvės paskyra gali būti sukurta ir nepateikus šių duomenų.

Jūs bet kuriuo metu galite ištrinti savo elektroninės parduotuvės paskyrą parašydamas laišką elektroninio pašto adresu info@lensor.lt. Jūsų paskyra bus panaikinta (ištrinta) ne vėliau kaip per 7 darbo dienas nuo patvirtinimo apie elektroninio laiško gavimą išsiuntimo ir apie paskyros ištrynimą būsite informuoti elektroniniu paštu.

Jei neprašysite ištrinti elektroninės parduotuvės paskyros, paskyra ir joje esantys duomenys bus saugomi 5 metus nuo paskutinio prisijungimo prie elektroninės parduotuvės paskyros. Jei per 5 metus nė karto neprisijungsite prie elektroninės parduotuvės paskyros, jūsų paskyra bus panaikinta, o visi joje esantys asmens duomenys – sunaikinti. Apie ketinimą panaikinti paskyrą būsite informuoti likus ne mažiau kaip 5 dienoms iki paskyros panaikinimo.

Jūsų teisės, susijusios su asmens duomenų tvarkymu, nurodytos Privatumo politikos skiltyje TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA.

APSIPIRKIMO ELEKTRONINĖJE PARDUOTUVĖJE TIKSLU TVARKOMI ASMENS DUOMENYS

Perkant elektroninėje parduotuvėje pateikti asmens duomenys yra naudojami siekiant įvykdyti užsakymus (sutartį). Kad galėtume tinkamai įvykdyti jūsų užsakymą, užsakymo metu būtina pateikti teisingus asmens duomenis. Valdytojas neprisiima jokios atsakomybės, jei dėl neteisingų asmens duomenų pateikimo jūsų asmens duomenys bus atskleisti kitiems asmenims, jūs negausite užsakytų prekių ar patirsite kitų nepatogumų. Jokie dėl neteisingų asmens duomenų patekimo jūsų patirti turtiniai praradimai jums nebus kompensuojami.

Užsakymo vykdymo tikslu jūsų asmens duomenys bus teikiami prekių pristatymo paslaugas teikiančioms bendrovėms, bankams, per kuriuos vyksta atsiskaitymas už įsigytas prekes, taip pat Valdytojo pasitelktiems duomenų tvarkytojams.

Interneto svetainės valdytojas saugo registruotų interneto svetainės receptų istoriją, taip pat pirkimo istoriją: užsakymo numeris, užsakymo pateikimo ir įvykdymo datos, įsigytos prekės, prekių kaina, mokėjimo būdas ir data, pristatymo būdas ir data. Receptai elektroninės parduotuvės paskyroje yra matomi 5 metus, pirkimo istorija – 5 metus.

REGISTRACIJOS VIZITUI PAS GYDYTOJĄ OFTALMOLOGĄ TIKSLU TVARKOMI ASMENS DUOMENYS

Interneto svetainėje yra sudaroma galimybė užsiregistruoti vizitui pas gydytoją oftalmologą vienoje iš "Vision Express" optikų. Registracijos tikslu Valdytojas tvarko pildant registracijos formą pateiktus asmens duomenis, taip pat duomenis apie planuojamo vizito datą ir laiką. Šių asmens duomenų teisinis pagrindas – siekis įvykdyti sutartį dėl regėjimo patikros.

Registracijos tikslu surinkti asmens duomenys bus saugomi iki vizito pas gydytoją oftalmologą arba tokio vizito atšaukimo. Po vizito pas gydytoją oftalmologą surinkti asmens duomenys toliau gali būti naudojami siekiant kitų tikslų – regėjimo patikros atlikimo, recepto išrašymo, prekių pardavimo ir pan. Apie kiekvieną Jūsų asmens duomenų tvarkymo tikslą būsite informuoti paslaugų teikimo metu.

TIESIOGINĖ RINKODARA

Kiekvienas interneto svetainės lankytojas, įvesdamas savo elektroninio pašto adresą interneto svetainėje esančioje naujienlaiškio užsakymo formoje, gali užsisakyti naujienas apie Valdytojo vykdomą veiklą, naujus pasiūlymus, akcijas, gimtadienio pasiūlymus ir kitą panašaus pobūdžio informaciją (užsiprenumeruoti naujienlaiškį). Naujienlaiškio prenumeratoriaus elektroninio pašto adreso tvarkymo pagrindas – prenumeratoriaus sutikimas gauti naujienlaiškius.

Naujienlaiškio prenumeratoriai gali bet kada atsisakyti Valdytojo naujienlaiškio paspausdami jame esančią atsisakymo nuorodą arba pateikdami prašymą elektroninio pašto adresu info@lensor.lt . Asmens duomenys tiesioginės rinkodaros tikslu yra tvarkomi 5 metus nuo naujienlaiškio užsakymo arba iki prenumeratos atšaukimo, priklausomai nuo to, kuris įvykis yra ankstesnis. Informacija apie prenumeratą (sutikimą tvarkyti asmens duomenis tiesioginės rinkodaros tikslais) yra saugoma dar vienerius metus nuo naujienlaiškių siuntimo pabaigos.

Jūsų teisės, susijusios su asmens duomenų tvarkymu, nurodytos Privatumo politikos skiltyje TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA

TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA

Visi asmenys, kurių asmens duomenis tvarko Valdytojas, turi:

  • Teisę susipažinti su Valdytojo tvarkomais savo asmens duomenimis

Teisės susipažinti ir reikalauti ištaisyti asmens duomenis įgyvendinamos pateikiant rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu arba elektroninio pašto adresu info@lensor.lt (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas).

Pateikiant prašymą susipažinti su asmens duomenis, prašyme turi būti nurodytos asmens duomenų, su kuriais prašote susipažinti, kategorijos.

Pateikiant prašymą ištaisyti netikslius ar neteisingus asmens duomenis, prašyme turi būti nurodyta, kokius asmens duomenis prašote ištaisyti.

  • Teisę reikalauti ištaisyti neteisingus arba netikslius savo asmens duomenis
  • Teisę reikalauti, kad Valdytojas apribotų asmens duomenų tvarkymą, kol bus patikrintas asmens duomenų tikslumas, kol bus nustatyta, ar su asmens duomenų tvarkymu nesutinkančio duomenų subjekto interesai yra viršesni už Valdytojo, taip pat tais atvejais kai asmens duomenys yra tvarkomi neteisėtai, tačiau duomenų subjektas nesutinka, kad šie duomenys būtų ištrinti

Ši teisė įgyvendinama pateikiant rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu arba elektroninio pašto adresu info@lensor.lt (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas). Jei prašymas yra pagrįstas, asmens duomenų tvarkymas apribojamas per 5 darbo dienas nuo prašymo gavimo.

  • Teisę į duomenų perkeliamumą

Ši teisė įgyvendinama pateikiant rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu arba siunčiant jį elektroninio pašto adresu info@lensor.lt (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas). Jei prašymas yra pagrįstas, Valdytojas ne vėliau kaip per 30 dienų nuo prašymo gavimo pateikia jums arba jūsų nurodytam duomenų valdytojui jūsų asmens duomenis kompiuterio skaitomu formatu.

  • Teisę nesutikti, kad būtų tvarkomi asmens duomenys

Verslo klientai ir jų atstovai fiziniai asmenys, kurių atžvilgiu tiesioginė rinkodara yra vykdoma be jų sutikimo, teisę nesutikti įgyvendina pateikdami prašymą elektroninio pašto adresu info@lensor.lt. Visais kitais atvejais išreiškus nesutikimą su asmens duomenų tvarkymu bus vertinama, ar jūsų teisėtas interesas yra viršesnis už Valdytojo.

  • Teisė reikalauti ištrinti duomenis

Ši teisė įgyvendinama pateikiant rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu arba siunčiant jį elektroninio pašto adresu info@lensor.lt (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas). Duomenų valdytojas ne vėliau kaip per 30 dienų nuo prašymo gavimo dienos ištrina atitinkamus asmens duomenis arba atsisako patenkinti prašymą ir raštu nurodo atsisakymo priežastis.

  • Teisę paduoti skundą priežiūros institucijai

Ši teisė gali būti įgyvendinama pateikiant skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai dėl bet kokių su jūsų asmens duomenų tvarkymu susijusių Valdytojo veiksmų.

Tais atvejais, kai įgyvendinate savo teises pateikdami rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu paštu, kartu su prašymu būtina pateikti ir notaro patvirtintą asmens dokumento (paso, asmens tapatybės kortelės) kopiją.

KONTAKTAI

Jei turėtumėte su privatumo politika susijusių klausimų, susiekite su mumis ir mes jums padėsime:

UAB "Vision Express"

Ulonų g. 5, Vilnius

Tel. 85 2314258

El. paštas info@lensor.lt